Op zoek naar een goede, lieve en betrouwbare gastouder?
Welkom op mijn website!

Eigenwijs:
Omdat ieder kind z'n eigen-wijs mag volgen, ik deze met liefde en zorg begeleid. En omdat ik zelf ook een tikkeltje eigenwijs ben, in de goede zin van het woord ;-)
Ik ben christen en dit zit verwerkt in normen en waarden in mijn opvang, hoe we met elkaar omgaan en voor elkaar zorgen.
Belangrijk uitgangspunt is dat we stimulerend spel hebben en graag buiten spelen, welk seizoen het ook is!

Mijn opvang is persoonlijk,  vol toewijding, liefde, sterk, met zorg, aandacht, uitdaging en outdoor.

Waar staat mijn opvang verder voor ?
Het belangrijkste is dat elk kind voorop staat en de groep als geheel functioneert. Kinderen moeten de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen en daar help ik ze graag bij. Ze kunnen hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen, vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen, leren voor zichzelf en anderen op te komen, zelfstandig en sociaal vaardig te zijn zodat ze straks positief in de maatschappij staan.

Aanmelding:
Mijn werkdagen zijn op dit moment maandag en donderdag.
Wil je een plekje bemachtigen?
Neem dan contact met mij op via het contactformulier!
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Hieronder meer info te lezenWaar werk ik mee?
Voor de baby's werk ik met een aantal babygebaren en de Pikler methode.
Ik heb vertrouwen in het kind en bied het een eigen leerontwikkeling met een ondersteunende omgeving. Op deze manier is het kind tot veel meer in staat en kan het kind zijn mogelijkheden ten volle ontplooien.

Babygebaren zijn simpele gebaren die de taal ondersteunen. Omdat baby's eerder gebaren kunnen nadoen dan dat ze zullen napraten, kunnen we eerder/duidelijker communiceren. Dit is erg prettig omdat je meer kunt communiceren met de kleintjes. Het remt de taalontwikkeling niet, maar ondersteund deze juist des te meer.
Simpele gebaren als eten, drinken, slapen, spelen en boekje lezen bijvoorbeeld.

Voor de peuters werk ik met thema's:
Aan de hand van thema's heb ik allerlei activiteiten die daarop aansluiten.
Zo ontdekken en leren ze steeds meer samen. De peuters zijn betrokken, een thema uit te bouwen maakt het duidelijk voor de kinderen, we zingen liedjes, dansen, verkleden, kleien, spelen buiten, knutselen, huren boeken van de bieb in het thema, spelletjes, kringgesprekken  en veel meer. We doen een uitje wat past bij het thema. zoals het thema dieren zijn we samen naar een echte boerderij geweest. dit was natuurlijk geweldig leuk!


Daarnaast werk ik met een overdracht schriftje.
Ouders schrijven hierin kort hoe het met hun kind is en of er bijzonderheden zijn. Ik schrijf een stukje over de speelontwikkeling van het kind die dag. En voor de baby's hun slaap en eetritme. En wat we gedaan hebben aan het thema/ met zn allen.

Ongeveer 1 of 2 keer per jaar heb ik met de ouders een evaluatie. Dan bespreken we hoe ze de opvang vinden en de ontwikkelingen van hun kind, waar ze tegen aan lopen. Dit vinden ouders erg fijn.


Ik heb een bakfiets waarmee we gezellige uitstapjes maken en dagelijks mee naar school fietsen.

Ook hebben we een gastouder-app en hierin stuur ik jullie leuke kiekjes van de dag !


Hoe ziet een dag er bijvoorbeeld uit bij Eigenwijs?
Alle kindjes worden gebracht en we starten de dag op. Ik heet elk kind welkom en probeer voor elk kind even een op een aandacht te hebben als de ouders weg zijn.
Rond 9.30 eten we samen fruit en lees ik voor uit de thema boeken. Rond 10.00 volgt de gezamenlijke activiteit van de dag.
Daarna is er tijd voor vrij spel in de speelplekken. Vaak probeer ik rond 11.00 de kinderen lekker buiten te laten spelen, lukt dit niet of zijn ze heerlijk in hun vrije spel dan doen we dit in de middag.
11.45 lunchtijd
De kinderen die niet slapen bied ik vaak ander spel/speelgoed aan. Samen aan de grote tafel moeilijke puzzels of spelletjes doen. Rond 14.00 en 15.30 een drink- en eetmoment.
Ruimte voor vrij spel en de dag afsluiting.
Uiteraard hebben baby's hun eigen (slaap)ritme en probeer ik hun zoveel mogelijk bij onze vaste eet momenten te betrekken voor de saamhorigheid en gezelligheid.

 

Waarom ouders voor Eigenwijs hebben gekozen:   

Moeder:
"Wij hebben voor Leonie/gastouder Eigenwijs gekozen omdat we Leonie al kenden en een zeer positieve indruk van haar hadden. Daarnaast waren andere ouders waarvan hun kindjes bij Leonie waren, ontzettend positief over haar. Met het volste vertrouwen brengen wij onze dochters naar Leonie." 

Wat we onder andere zo leuk vinden aan de opvang bij haar: 
"Leonie is ondernemend en creatief; ze verzint altijd weer leuke en uitdagende thema's/activiteiten voor de kinderen. 
Leonie heeft oog voor de kinderen en speelt in op hun ontwikkeling. Dit is onder andere te merken aan de leuke verhalen die elke keer in het schrift te vinden zijn, waarin Leonie deelt wat haar opvalt tijdens de dag. Zo knap dat ze in de zorg voor verschillende kinderen dat allemaal ziet! En ook aan de verscheidenheid van activiteiten en de toelichting van Leonie bij activiteiten (waarom ze hier of daar voor kiest om te doen met de kinderen). 
Leonie is christen en wij ook, dit vinden wij erg fijn.
We proeven rust, liefde, aandacht, overzicht, duidelijkheid en structuur bij Leonie: de manier waarop zij omgaat met de kinderen sluit aan bij wat wij zelf ook belangrijk vinden voor onze kinderen. 
We kunnen met Leonie sparren over (de ontwikkeling van) onze kinderen. Zo leuk en fijn dat ze zo met ons meedenkt.